vrijdag 21 februari 2014

De bijna communie-jurk

Naar 2 communiefeesten mogen we dit jaar, en eventjes zag het er naar uit dat ik voor 1 feestvarken het jurkje zou maken, maar toen zag ze in de winkel toch zo'n schoontje hangen dus werd dat plan van de baan geveegd..
spijtig eigenlijk, want het zou een Antoinette worden, en die maken daar had ik wel zin in!

Maar toen schoot door m'n hoofd: ik heb 3 dochters, en die moeten natuurlijk ook op hun communiebest zijn voor het feest :)
Dus stel ik u met enige trots voor: de jurk voor de communiefeesten voor alvast 1 dochter!Ik ben er alvast content van! 

schoon paspelzakjes
een nette blinde rits
en een (slechtgeknoopte, maar toch leuke) strik!
Instant verliefd werd ik op dit stofje (eigenlijk op de hele reeks van deze stof)! ik kocht van de hele reeks wat tijdens de solden, dus er zullen nog maaksels volgen!

Oja, en ik moet dringend eens fatsoenlijk een strik leren knopen, ik kan dat alleen maar op de 2-lussen-samentrekken-tot-een-strikachtig-iets-manier... zielig eigenlijk voor een 26jarige..

De kleinste dochter kreeg trouwens ook een jurkje, een probeerseltje dat op een uurtje in elkaar stak (tekenen + knippen + stikken), tis absoluut geen technisch juist jurkje (het is zelfs niet met mijn overlock gedaan), maar ze staat er wél heel schoon mee!

Zo se! en nu aant eten beginnen ;)

3 opmerkingen:

  1. Die antoinette staat hier ook al héél lang op het lijstje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maakte in de stof van het rokgedeelte van de Antoinette al een jongenshemdje. Leuk om de stof te zien verschijnen als jurk. Een hele mooie!

    BeantwoordenVerwijderen