zaterdag 26 april 2014

30 cm stof

Kleine kindjes, dat heeft niet veel omt lijf e... 30cm stof ;)

Ik deed een ruil met Piepow via Facebook, zij kreeg het boek "zo geknipt" en ik kreeg stof! Voor u nu zegt "maar ale! Das toch een kweetnihoegoeiboek!" 
Dat weet ik :) maar zoals te merken op mijn blog, maar ik vooral (kinderen)kleding, en het boek lag hier niets te doen in de kast... Zonde! Want het is een kweetnihoegoeiboek ;)

Maar dus, ik kreeg de stof via Kiala en ging meteen aan de slag met eentje:

Bovenstukje komt uit een Ottobre, en rokdeel is een gerimpeld stuk. Ik knipte zuinig en rekende uit dat ik uit 30cm stof met gemak een kleedje voor de jongste dochter kreeg.

Dus met dit in gedachten fietste ik een paar dagen later naar de stoffenwinkel en kocht daar een paar lapjes van 30cm :)

En Voila! 

Ze is klaar voor de zomer! 
Het perenjurkje en het roze is ook met gerimpeld rokdeel, het bloemetjesexemplaar kreeg plooitjes.

Een kleine hoeveelheid stof + een avondje naaiwerk! Instant tevredenheidsgevoel!

Ik kocht nog 2 lapjes, maar die liggen hier al geknipt klaar om de popsicle uit Homemade mini couture te maken :)

Stof: 
peren en bloemetjes; durox te mol
roze; ateljee p te geel

donderdag 17 april 2014

Feestjurk!

IDe liebster award: het komt er aan! Staat al half klaargetypt (nog wat aanvullen en publiceren)... Hopelijk is dat nog niet te laat? Want tis wel een leuk idee!!

Maar in tussentijd naaide ik nog wat :)
Gisteravond lagen de kindjes al vroeg in bed (zelfs de jongste! Een moeilijke slaapster nochtans) en was het lief niet thuis. Wat doet men dan? Juist ja! Naaien!

Ik maakte een jurk af die hier al een tijdje geknipt klaarlag, eentje uit SVDHZ, de jurk met plooien 


Ik volgde netjes de uitleg in het boek om de plooitjes langs de zijkanten te bekomen en naaide er nog een oranje paspel tussen.

Vandaag ook eventjes de tijd gevonden voor een 'fotoshoot' met de dochters :)




Schoon e! Ik ben er heel tevreden over! Enkel de lijntjes lopen niet allemaal hetzelfde, maar eigenlijk ziet ge dat niet als ze het aan heeft ;)

Oja, en de andere dochter wou ook mee op de foto... Niet op haar kledingkeuze letten, we blijven vandaag lekker thuis ;)